Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Excursie werkzaamheden Krimpenerhout op 16 januari

07-01-2019 2 reacties

De komende periode gaat Staatsbosbeheer namens Groenalliantie Midden-Holland aan de slag met o.a. de nieuwe entree en het verbeteren van de waterkwaliteit van de Surfplas in de Krimpenerhout. De boswachter en aannemer geven u graag uitleg op woensdag 16 januari van 15:00 uur tot circa 16:30 uur.

Startpunt van de rondleiding is het bouwbord bij de hoofdingang van de Krimpenerhout aan de C.G. Roosweg in Krimpen a/d Lek. Geef u op via kwaliteitsimpulsgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl

Nieuw entreegebouw
Het nieuwe entreegebouw draagt bij aan de herkenbaarheid van de Krimpenerhout. Het wordt een open ontmoetingsgebouw met schuin dak dat past in de omgeving. Het dak wordt voorzien van een groene begroeiing zodat het een natuurlijke uitstraling heeft.

Betere waterkwaliteit
Voor een betere waterkwaliteit wordt vanaf eind januari de bodem van de plas afgedekt met een laagje zand. Vanaf de kade brengt de aannemer via lange pijpen het zand naar een bootje op de plas. Het zand wordt geleidelijk in de surfplas gesproeid zodat het langzaam naar beneden kan dwarrelen. Daar sluit het de bodem af zodat het fosfaat dat daarin zit opgeslagen niet meer vrij kan komen. Daarmee wordt de belangrijkste voedingsstof voor algengroei aan banden gelegd.

Planning
De werkzaamheden aan de surfplas zijn klaar in het voorjaar 2019 zodat bezoekers het hele recreatieseizoen weer op en aan het water kunnen genieten. De overige werkzaamheden kunnen uitlopen tot september. Tijdens de werkzaamheden kunnen delen van paden tijdelijk zijn afgezet. Dit staat in het gebied duidelijk met borden aangegeven.

 

 

 

2  reacties

 
 

Een momentje...
Anoniem 15-01-19 om 9:28

Dank voor uw aanmelding. De boswachter Mari Kool en een medewerker van de aannemer Verboon Maasland geven u graag uitleg over de werkzaamheden in de Krimpernerhout. De excursie start om 15:00 uur bij het bouwbord bij de hoofdingang van de Krimpenerhout aan de C.G. Roosweg in Krimpen a/d Lek.

L. Dekker en a. Dekker 15-01-19 om 9:22

Wij willen graag de excursie surfplas krimpenerhout doen.wij begrijpen niets vsn de hoeveelhrid bomen die er geveld zijn in het bos. Wij zijn er benieuwd.